Online watersportmagazine

Nieuwsonderwerpen

Laatste berichtenDiversenGebruikersmenu
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Wilt u ook de nieuwsbrief ontvangen?
Meld u dan hier aan.
watersportersinfo watersportersinfo watersportersinfo

Garmin GWS 10 windsensor

Garmin, introduceert de GWS 10 windsensor, een NMEA 2000-compatibel maritiem instrument dat zeilers voorziet van belangrijke informatie over de actuele windsnelheid en -richting.

De GWS 10 windsensor gebruikt een windvaan om de windrichting te bepalen en een anemometer voor het meten van de windsnelheid, met een bereik van 0 tot 99 knopen. In tegenstelling tot traditionele windsensors, fungeert de GWS 10 ook als een mini-weerstation. Het apparaat meet de luchtdruk en luchttemperatuur, en Garmin GWS 10 windsensorgenereert grafieken met trends over de schijnbare wind en luchtdruk. Wanneer deze informatie wordt gecombineerd met andere sensoren, geeft de GWS 10 de bemanning de mogelijkheid om specifieke windgegevens te bepalen, zoals oppervlakte- en ware wind, VMG ('Velocity Made Good') en overstagkoers.
lees verder


Nieuwe collectie Hood zeilkleding

Hood Yachting Gear toont alvast een preview van de nieuwe 2009 collectie zeilkleding. Hood meldt trots dat alle artikelen in de 2009 Hood Pro collectie gemaakt zijn van eVent materiaal.

EVent is één van de best ademende waterdichte membranen die momenteel worden gefabriceerd. Hood Yachting Gear maakt als enige in de watersport gebruik van dit unieke materiaal en stelt dat de Hood Pro lijn hierdoor tot de absolute top behoort.


Kring van Catalina Zeilers in oprichting

Een drietal initiatiefnemers heeft gedurende de afgelopen maanden onderzocht of er voldoende draagvlak bestaat voor de oprichting van de Kring van Catalina Zeilers. Men heeft daartoe een aantal Catalina zeilers benaderd, wat heeft geleid tot een groot aantal positieve en heel positieve reacties en verrassend veel originele ideeën en aanbevelingen.

Besloten is dus om door te gaan, en het “Kring” idee verder uit te werken.
De Kring van Catalina Zeilers staat open voor alle Catalina zeilers.
Men heeft in ieder geval het voornemen om bescheiden te starten.

Belangstellenden kunnen per e-mail contact opnemen: mail@catalinazeilers.com.Wartenster Sloepen Rally 2008

Dit jaar wordt voor de eerste maal de Wartenster Sloepen Rally georganiseerd. Deze tocht vindt plaats op zaterdag 13 september vanuit het pittoreske watersportdorpje Warten. Deze vaartocht voert de (motor)sloepen met een licht competitief element door het prachtige natuurgebied Nationaal Park “De Alde Feanen”.
lees verder


Eerste Noblesse Challenge 47 en nieuwste Bellamare 54 op Hiswa te Water

Noblesse Yachts presenteert zich dit jaar op de Hiswa te Water met maar liefst twee grote stalen motorjachten. Het betreft twee totaal verschillende modellen met elk een dito doelgroep, de Noblesse Challenge 47 en de Noblesse Bellamare.


De Noblesse Challenge is een wat stoerder, en de Noblesse Bellamare is een wat sierlijker model. Zo krijgen de belangstellenden een goed beeld wat Noblesse Yachts in haar mars heeft.
lees verder


Probeer de Parasailor tijdens de HISWA te Water

In samenwerking met het Delta Lloyd Zeilvaardigheidscentrum Nederland biedt Bomarine zeilers de mogelijkheid de unieke Parasailor zelf uit te proberen tijdens de HISWA te Water.

Twee maal per dag zal vanaf de evenementenpier met een J-92 een demonstratieronde gevaren worden onder begeleiding van gekwalificeerde schippers van het Zeilvaardigheidscentrum.

Bezoekers zijn van harte welkom om op te stappen tijdens deze demo’s. Meevaren is kosteloos, aanmelding kan ter plaatse.Wereldhavendagen 2008 met grootste marineopleidingsschip

Op 5 september a.s. varen de grootste en mooiste tall ships van Europa vanuit Hoek van Holland over de Maas Rotterdam weer binnen om deel te nemen aan de Wereldhavendagen.

Ook de Sedov, een 117 meter lange viermaster uit Moermansk en het grootste marineopleidingsschip ter wereld, maakt deel uit van de tall ships-vloot die tijdens de openings van de Wereldhavendagen in een parade of sail van Hoek van Holland naar het centrum van Rotterdam vaart.

Behalve de Sedov varen ook de Eendracht, de Estelle uit Finland, de Stad Amsterdam, de Thalassa, de Gallant, de Morgenster, de Marie Galante, de Tecla en de Nele mee in de parade of sail.
lees verder


Imhoff zeilbroek voor dames

Imhoff maakt deze zomer het assortiment Imhoff dameszeilkleding compleet met een nieuwe, speciaal voor dames ontworpen zeilbroek. De drop-seat en voorgevormde coupe en knieën dragen bij aan het draagcomfort voor actieve zeilsters.

De drop-seat maakt de dameszeilbroek functioneel in gebruik voor zeilsters die lange vaardagen maken. Met twee ritsen aan de zijkanten is het mogelijk om de achterzijde van de broek te laten zakken. Dat maakt de toiletgang eenvoudiger en sneller.
lees verder


Digitale Vaaratlas gebruiken op autonavigatiesystemen

Promanent schreef exclusief voor Vaarwinkel een handleiding hoe de Digitale Vaaratlas voor de Tomtom ook te gebruiken is op alle andere merken autonavigatiesystemen. Zo kunt u uw favoriete autonavigatiesysteem van Sony, Garmin, Route 66, Mio, Navman en vele andere ook aan boord gebruiken.

De handleiding legt u stap-voor-stap uit hoe de Digitale Vaaratlas om kunt zetten naar uw eigen autonavigatiesysteem. Als u de handleiding volgt dan ziet u straks uw eigen schip varen over de kaart, ziet u welke punten belangrijk zijn voor de watersporter en kunt u extra vaarinformatie opvragen op het scherm.
lees verder


Inschrijving Aruba Heineken Catamaran Regatta geopend

De inschrijving voor de jaarlijkse Aruba Heineken Catamaran Regatta 2008 is geopend. Het tropische zeilevenement vindt met doorgaans ideale windcondities plaats van 13 tot en met 23 november 2008. Dan strijden naar verwachting ruim vijftig catamaranteams op de warme Caribische Zee om de eer.

In 2007 pakten de Nederlanders Eduard van Zanen en Mischa Heemskerk na een sterke competitie de eindoverwinning. Zij zijn weer van de partij om hun titel te verdedigen. Het programma duurt voor dit jaar een dag langer, waardoor de overwegend Europese deelnemers meer tijd hebben om te acclimatiseren. Inschrijven is nu mogelijk via de nieuwe website www.arubaregatta.nl. Vanuit Europa kunnen maximaal vijftig boten worden ingescheept.
lees verder


Fjord 40 Cruiser in Loosdrecht gearriveerd

Fjord Boats deelt verheugd mede dat de eerste Fjord 40 Cruiser in Loosdrecht is gearriveerd. De Fjord 40 Cruiser, is een volledig nieuw concept in de markt van mid-range motorjachten. De Fjord 40 Cruiser is een bijzonder innovatief jacht en onderscheidt zich van andere motorjachten door het moderne en sportieve design.

Daarnaast biedt de Fjord 40 Cruiser ook uitstekende vaarkwaliteiten. Dankzij 2 krachtige Volvo IPS motoren is de Fjord 40 Cruiser in staat om zeer hoge snelheden te bereiken.

lees verder


Zeilkleding voor kinderen van Imhoff

Imhoff introduceert dit seizoen een eigen zeilkledinglijn voor kinderen. Het Nederlandse bedrijf ontwikkelde speciaal voor de jongste zeilers een zeiljas en jollenbroek. Om de duurzaamheid van het pak te waarborgen, is gebruik gemaakt van het sterke DSX-materiaal. Dat is zeer robuust en op het zitvlak en de knieën extra versterkt.

Imhoff heeft de veiligheid hoog in het vaandel staan. Dat is duidelijk terug te zien in de kinderkleding. De zeiljas is verkrijgbaar in de kleuren rood-navy en navy-rood en voorzien van reflectiestrepen op de borst- en rugzijde. Daarmee zijn de jongeren niet alleen op het water goed zichtbaar, maar eventueel ook op de fiets. Verder beschikt het jack over een veiligheidscapuchon, fleece gevoerde kraag en binnen- en buitenmanchetten.
lees verder

watersportersinfo
watersportersinfo watersportersinfo watersportersinfo
Artikelindex Privacybeleid Disclaimer Copyright Over deze site / About this site Voorwaarden Contact Login E-mail created by Beeweb